Να ενισχυθεί με προσωπικό και εξοπλισμό το Πυροσβεστικό Σώμα στη Βοιωτία!

Με Ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή και συνυπέγραψαν 40 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, ζητώ από τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να ενισχύσει άμεσα το Πυροσβεστικό Σώμα στη Βοιωτία, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, με το απαραίτητο προσωπικό και τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Όπως αποδείχτηκε από την καταστροφική πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη, την μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας στην Αττική, που έκανε στάχτη 72 χιλιάδες στρέμματα (οι 52 χιλιάδες ήταν παρθένο δάσος…), η κυβέρνηση απέτυχε και στη δασοπροστασία!   

Στη Βοιωτία αντί να κάνει τις απαραίτητες προσλήψεις επιπλέον πυροσβεστών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του στρατιωτικού αεροδρομίου Τανάγρας, μετακινεί προσωπικό από όλες τις Υπηρεσίες του Νομού και θέτει σε κίνδυνο την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα!   

Επιπλέον, πρέπει να προχωρήσει στην κατασκευή κατάλληλου κτηρίου για την Διοίκηση της Π.Υ. Ν. Βοιωτίας, που συστεγάζεται αναγκαστικά με την Π.Υ. Λιβαδειάς, ώστε να μπορεί να εκπληρώσει τον κρίσιμο επιτελικό της ρόλο, και να δημιουργήσει κτιριακές υποδομές στις Π.Υ. Θήβας και Οινοφύτων που στεγάζονται σε ακατάλληλους χώρους.

Να μην επιτρέψουμε να επαναληφθεί στη Βοιωτία, ή αλλού στη χώρα, η καταστροφή που έγινε στα Γεράνεια Όρη! Η κυβέρνηση πρέπει να ενισχύσει άμεσα το Πυροσβεστικό Σώμα!

Σχετικά